AOS Onderwijstalentprijs 2019

Nov 22, 2019 door J.O. Wijnands

Afgelopen maand heeft de jury zich gebogen over de inzendingen van de AOS-Onderwijstalentprijs van 2019. Eline Heirman, stagiaire bij Unic, is met haar project "Iedereen is welkom", binnen het thema maatschappij, als winnaar uit de bus gekomen.

Eline heeft een vernieuwing doorgevoerd die bijdraagt aan het stimuleren van de growth mindset bij leerlingen door middel van het ontwerpen, toepassen en evalueren van diverse onderwijsproducten en werkvormen. Zij heeft formatieve evaluatie geïntroduceerd en vormgegeven bij het vak maatschappij op UniC.


De tweede plaats behoort toe aan Loes van der Meijs van het Christelijk Lyceum Veenendaal, met haar uitgebreid en gedegen onderzoek uitgevoerd naar een voor de school belangrijk thema: vakoverstijgend onderwijs. 

De derde prijs is door Melanie van den Berg in de wacht gesleept, met haar onderzoek en onderwijsproject binnen het vak Engels. Op een enthousiasmerende en creatieve manier leren de leerlingen de Engelse taal meer toepassen in het dagelijks leven. Leerlingen hebben meer zelfvertrouwen gekregen in het spreken van Engels. De leerlijn die Melanie heeft ontwikkeld, is in het vaste curriculum opgenomen.

Om alle zeven genomineerden te zien, klik je hier.